Wireless Value participeert in Europees CIRMET project

Door visser op ma, 29/10/2018 - 14:51
  • Nieuws

Begin 2018 is Wireless Value door haar Spaanse vertegenwoordiger SCI in Bilbao om mee te doen aan een omvangrijk ontwikkelingsproject. Het doel van dit project  is om innovatieve oplossingen  te ontwikkelen  om op een flexibele manier  energie en grondstoffen  te leveren aan energie intensieve industrieën.  De industriële processen moeten blijven draaien met gebruik van grondstoffen,  bijproducten en afval. Daarbij kan ook de energie uit verschillende bronnen komen zoals fossiele brandstoffen, energie terugwinning en duurzame energie (zon en wind).

Aan het project nemen in totaal 15 bedrijven, universiteiten en onderzoeksinstituten deel. De groep is internationaal samengesteld met deelnemers uit Spanje, Nederland, Frankrijk, België, Italië en Polen. Dit project heeft een omvang van ruim tien miljoen euro, een  looptijd van 3,5 jaar en de kosten van het project worden voor 70% gefinancierd door de EU.

De rol van Wireless Value in het project  is het ontwikkelen van het  draadloos sensor netwerk voor het  verzamelen van meetwaarden voor evaluatie, monitoring en bediening. In dit project zullen we 4 deelprojecten gaan uitvoeren;

  • WiSensys modules geschikt maken voor gebruik in ATEX regimes
  • Energie metingen met behulp van WiSensys
  • Sensor modules voor gebruik van gepland onderhoud
  • Introduceren van control functies (aan/uit; open/dicht) in WiSensys

In de loop van begin 2020 zullen hieruit de eerste producten beschikbaar komen.

“This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation

programme under grant agreement No 820670”.