Plantgewicht als basis voor Plant Empowerment

Plant Empowerment: een door data gedreven teeltmethode die gericht is op het optimaliseren van plantengroei door het creëren van een gebalanceerd en gecontroleerd klimaat in kassen.

Slimmer omgaan met middelen als water, voedingsstoffen en energie, door meer inzicht in de plant, en zo een betere opbrengst, betere kwaliteit en hogere efficiëntie te behalen.  Zo kun je als teler verduurzamen zonder verlies van winstgevendheid.

Plant Empowerment combineert inzichten uit de plantfysiologie met data-analyse en technologie om een duurzame en efficiënte teelt te bevorderen. Er zijn veel waardevolle tools en sensoren om data voor Plant Empowerment te verzamelen. Een van de belangrijkste meetpunten is het plantgewicht. Want wat kan het gewicht van een plant ons zoal vertellen?

Wateropname en groei

Wanneer je nauwkeurig, bijvoorbeeld met een draadloze weegschaal, het gewicht van planten continu meet, krijg je meer inzicht in wateropname en groei. Cruciale onderdelen voor het begrijpen van waterbalans en plantgezondheid.

Ondersteun je groene vingers met data

Met real-time gewichtsdata kun je als teler betere beslissingen nemen over irrigatie en bemesting, waar je onderbuikgevoel misschien te laat zou zijn.

Stressdetectie

Plotselinge veranderingen in het gewicht van planten kunnen wijzen op stressfactoren zoals ziektes of plagen. Door continu te monitoren kun je dit sneller ontdekken, ingrijpen en schade minimaliseren.

Optimalisatie van klimaat

Combineer gewichtsdata met andere omgevingsdata zoals temperatuur, luchtvochtigheid en CO2-niveau om het klimaat in de kas nauwkeurig te regelen. Zo kun je de ideale groeiomstandigheden voor jouw planten bepalen.

Zelf aan de slag met Plant Empowerment

Benieuwd naar hoe je meer kunt halen uit Plant Empowerment als teler? Als ambassadeur van de Plant Empowerment Academy delen wij graag onze kennis met telers in Nederland en daarbuiten. Vrijblijvend sparren met 1 van onze specialisten op het gebied van plantgroei? We gaan graag met je in gesprek!

Doe meer met data

Haal meer uit jouw kas door draadloos te meten

Meer blogs

  • Klimaatmeting in de hoogte en breedte 20 juni, 2024 - Voor de energiebalans is het van groot belang dat het klimaat zo gelijk mogelijk is. Dat geldt voor horizontaal, maar net zozeer bij verticaal telen waar dit een nog grotere uitdaging is!
  • Telers zijn sensormoe 4 juni, 2024 - Ben jij ook sensormoe? Zie jij door de sensoren de waardevolle informatie niet meer? Dat is niet nodig!
  • Hoe loadcellen jouw teelt verbeteren 18 april, 2024 - Een belangrijke innovatie in de manier waarop we naar plantengroei in kassen kijken, is het gebruik van loadcellen. Maar hoe werkt dat dan? We nemen je mee en laten zien hoe deze technologie jou kan helpen om de groei van jouw gewassen te optimaliseren.
  • Beter licht, beter resultaat met Wireless Value en Signify 13 juli, 2023 - Wist je dat er volop geëxperimenteerd wordt met licht om de kas te optimaliseren? Daarom werken we samen met Signify.
  • Van traditioneel naar datagedreven telen met LetsGrow.com 5 juli, 2023 - Ontdek meer over onze samenwerking met Letsgrow.com waarmee jij het maximale uit de data van jouw kas kunt halen.
  • Continu met de digitale vingers in de grond 17 mei, 2023 - Als je weet wat er zich in de grond afspeelt ontdek je waardevolle informatie waarmee jij als teler de basis legt voor een optimale groei.