Agri

Optimaliseer je teelt met Wireless Value Agri

Als teler weet je het belang van data. Het belang van informatie, weten wat er speelt: zowel bij de plant als in de grond en alles eromheen. Ze noemen het ook wel “Het Nieuwe Telen”. Voor jou is het de dagelijkse ronde in de kas, het monitoren van de groei en het zo efficiënt en optimaal kweken van bijvoorbeeld tomaten, komkommers, zachtfruit, bloemen of planten.

Betrouwbare data, van waterafgifte tot plantgewicht, van klimaat tot instraling, helpt jou om je werk nog beter te doen. Meer inzicht in processen en plantgroei. Meer grip op het kasklimaat. Meer opbrengst. Dat zijn een paar speerpunten van Wireless Value Agri, ons beproefde en geprezen draadloze meetsysteem voor in de kas.

Meer inzicht

Meer grip

Meer opbrengst

De kracht van data

Wireless Value Agri is een meetsysteem dat bestaat uit een aantal draadloze sensoren die in verbinding staan met een basisstation. Je kunt het systeem gebruiken in aanvulling op je bestaande klimaatsysteem om op een eenvoudige manier meer inzicht te verkrijgen.

De draadloze sensoren meten waarden als plantgewicht, waterafgifte, temperatuur, relatieve luchtvochtigheid, CO2, temperatuurverloop in warmtenetten en PAR. Je kunt zelf kiezen uit specifieke sensoren om gerichte waarden te meten en dit later eenvoudig uitbreiden met extra sensoren voor nieuwe inzichten. Of laat je adviseren door Kees van Vliet, onze Accountmanager Agri, die in overleg met jou de beste combinatie van sensoren bepaald om optimaal de opbrengst te verhogen of kosten te besparen.

Meetgegevens uit ons draadloze meetsysteem worden doorgestuurd naar het basisstation, dat zowel met een bekabelde als mobiele internetverbinding kan werken. Het basisstation verzamelt de data van de gekoppelde sensoren en stuurt deze door naar jouw persoonlijke online dashboard. Zo krijg jij als teler in één oogopslag inzicht in wat er op dat moment in je kas gebeurt en kun je het effect van aanpassingen monitoren.

Totale ontzorging

Omdat ons platform een plug & play is heb je geen technische kennis nodig voor de installatie ervan. Zo kun je eenvoudig zelf het systeem plaatsen en verder uitbreiden. Onze support-afdeling is per e-mail en telefoon bereikbaar om je verder te helpen mocht er toch iets niet lukken. En is er een internetstoring? Geen probleem, ons basisstation is zo ontworpen dat deze data ook voor langere tijd op kan slaan en de verzamelde data weer naar het online dashboard stuurt zodra het probleem opgelost is.

Tenslotte zorgt het extreem energiezuinige ontwerp ervoor dat het wisselen van batterijen iets is wat je slechts eenmaal per 5 jaar hoeft te doen. Zo kun je onbezorgd aan de slag met data en de optimalisatie van je kas!

De voordelen van Wireless Value Agri

Betrouwbaar

Exacte en betrouwbare meetdata

Beschikbaar

Meetdata altijd binnen handbereik

Betrokken

Altijd een oplossing op maat

Grip op het kasklimaat

Als teler wil je dat het klimaat in je kas optimaal is. Want hoe beter het klimaat, hoe beter de opbrengst. Homogeniteit is daarbij een belangrijk thema. Hoe zorg je ervoor dat de temperatuurverschillen op verschillende plaatsen in de kas zo klein mogelijk zijn? Hoe krijg je inzicht in instraling en uitstraling? En hoe weet je wat de invloed is van scherm- en raamstanden? Ons draadloze meetsysteem geeft je precies de informatie die je nodig hebt om te optimaliseren.

Meer opbrengst, minder kosten

Gewasoptimalisatie is altijd een belangrijk onderwerp voor telers. Is daar een perfecte oplossing voor? Want wanneer zijn de temperatuur en relatieve luchtvochtigheid ideaal voor de groei van je gewassen? De gegevens die onze sensoren verzamelen geven je uitgebreid inzicht in wat er gebeurt in de kas én in de plant. Zo weet jij precies aan welke knoppen je moet draaien voor betere groei. Daarmee voorkom je verspilling van energie en kun je bespaar je kosten.

Flexibiliteit

Wireless Value Agri is een bijzonder flexibel systeem. Om te beginnen kun je de sensoren altijd naar behoefte verplaatsen. Ze zijn draadloos, dus er hoeven geen meters kabel getrokken te worden om de sensoren te installeren. Bovendien kan het systeem meeveranderen met de groei en de behoeften van jouw onderneming. Heb je meer sensoren nodig omdat je meer kweekoppervlak wilt meten? Je kunt altijd eenvoudig sensoren toevoegen aan het bestaande systeem en zo veel (of zo weinig) meten als jij nodig hebt.

Duurzaamheid

Een duurzamere onderneming kun je op verschillende manieren bereiken. Wireless Value Agri helpt je de energiekosten optimaal te benutten door met data de relatie tussen energieverbruik en opbrengst inzichtelijk te maken. Dat is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Bovendien zijn de behuizingen van onze sensoren gemaakt van 100% gerecycled materiaal. En dankzij het energiezuinige ontwerp kunnen ze maar liefst vijf jaar meten op dezelfde batterijen!

Bewezen resultaat

Wireless Value Agri wordt dagelijks wereldwijd ingezet in groenteteelt, sierteelt, opkweek en veredeling voor het meten van kasklimaat en plantcondities. Bekijk hieronder een mooi voorbeeld van optimalisatie in de kas dankzij onze sensoren.

Jouw kas optimaliseren?

Ik adviseer je graag over de beste inzet van ons draadloze meetsysteem.

Kees van Vliet
📞 06 4115 3727
Volg mij op LinkedIn

cta_image

Slimmer aan de slag in de kas

Over Wireless Value

Bij Wireless Value kunnen we je alles vertellen over de toegevoegde waarde van draadloos meten, maar we zijn vooral trots op de resultaten van ons werk. Jaar in jaar uit bewijzen onze draadloze sensoren hun waarde: ze dragen bij aan kostenbesparingen, verduurzaming en optimalisatie in heel uiteenlopende markten. Markten als de energiesector, groente- en fruitteelt, zware industrieën, vastgoedbeheer, laboratoria en ziekenhuizen hebben voordeel van onze systemen. Benieuwd naar de resultaten? Bekijk onze cases.

Contact

Wil je het digitale telen op eenvoudige wijze uitbreiden? Neem dan contact met ons op voor een passend advies.

Dit is waar wij voor staan

Betrouwbaarheid

  • Wij maken onze beloften waar
  • Loyale samenwerking
  • Transparant over de hele keten

Kwaliteit

  • Uitmuntende producten
  • Kwaliteitscontrole op toeleveranciers
  • Hoogste kennisniveau

Duurzaamheid

  • Besparen door draadloos meten
  • Duurzame productontwikkeling
  • Duurzame bedrijfsvoering