Agri

Controle over het kasklimaat met Wireless Value Agri

Meer opbrengst, meer grip op het kasklimaat, meer inzicht in processen. Dat zijn een paar speerpunten van Wireless Value Agri, ons beproefde en geprezen draadloze meetsysteem. Hoe werkt dit draadloze systeem voor de glastuinbouw? En wat heb jij als teler eraan? Lees hier meer over ons duurzame klimaatsysteem voor gewasoptimalisatie.

Wat is Wireless Value Agri?

Wireless Value Agri is een meetsysteem dat bestaat uit een aantal draadloze sensoren die in verbinding staan met een basisstation. Je kunt het systeem gebruiken in aanvulling op je bestaande klimaatsysteem. De sensoren meten waarden als temperatuur, relatieve luchtvochtigheid, CO2, temperatuurverloop in warmtenetten en PAR. De meetgegevens worden doorgestuurd naar het basisstation, die ze beschikbaar stelt in een online dashboard. Op die manier krijg jij als teler in één oogopslag inzicht in wat er op dat moment in je kas gebeurt en kun je het effect van aanpassingen monitoren.

Totale ontzorging

Omdat het platform een plug & play karakter heeft, is er geen technische kennis nodig voor de installatie ervan. Tenslotte zorgt het extreem energiezuinige ontwerp er voor dat het wisselen van batterijen iets is wat je slechts eenmaal per 5 jaar hoeft te doen.

Over onze producten

Betrouwbaar

Exacte en betrouwbare meetdata

Beschikbaar

Meetdata altijd binnen handbereik

Betrokken

Altijd een oplossing op maat

Enkele kenmerken van ons Agri systeem

Wat zijn een paar opvallende en onderscheidende kenmerken van ons Agri systeem?

Grip op het kasklimaat

Als teler wil je dat het klimaat in je kas optimaal is. Want hoe beter het klimaat, hoe beter de opbrengst. Homogeniteit is daarbij een belangrijk thema. Hoe zorg je ervoor dat de temperatuurverschillen op verschillende plaatsen in de kas zo klein mogelijk zijn? Hoe krijg je inzicht in instraling en uitstraling? En hoe weet je wat de invloed is van scherm- en raamstanden? Ons draadloze meetsysteem geeft je precies de informatie die je nodig hebt om te optimaliseren.

Meer opbrengst, minder kosten

Gewasoptimalisatie is altijd een belangrijk onderwerp voor telers. Maar een perfect oplossing lijkt er niet te zijn. Wanneer zijn de temperatuur en relatieve luchtvochtigheid ideaal voor de groei van je gewassen? De gegevens die onze sensoren verzamelen, geven je inzicht in wat er gebeurt, zodat je precies weet aan welke knoppen je moet draaien voor betere groei. Misschien kun je juist meer winst boeken door minder energie te verbruiken.

Flexibiliteit

Wireless Value Agri is een bijzonder flexibel systeem. Om te beginnen kun je de sensoren altijd naar behoefte verplaatsen. Ze zijn draadloos, dus er hoeven geen meters kabel getrokken te worden om de sensoren te installeren. Bovendien kan het systeem mee veranderen met de groei en de behoeften van jouw onderneming. Heb je meer sensoren nodig omdat je meer kweekoppervlak wilt meten? Je kunt altijd eenvoudig sensoren toevoegen aan het bestaande systeem.

Duurzaamheid

Onze sensoren zijn op meerdere manieren duurzaam. Wireless Value Agri helpt je de energiekosten optimaal te benutten. Dat is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Bovendien zijn de behuizingen van onze sensoren gemaakt van 100% gerecycled materiaal. En dankzij het energiezuinige ontwerp kunnen ze maar liefst vijf jaar meten op dezelfde batterijen!

Bewezen resultaat

Wireless Value Agri wordt dagelijks wereldwijd ingezet in groenteteelt, sierteelt, opkweek en veredeling voor het meten van kasklimaat en plantcondities. Bekijk hieronder een mooi voorbeeld van optimalisatie in de kas dankzij onze sensoren.

Over Wireless Value

Bij Wireless Value kunnen we je alles vertellen over de toegevoegde waarde van draadloos meten, maar we zijn vooral trots op de resultaten van ons werk. Jaar in jaar uit bewijzen onze draadloze sensoren hun waarde: ze dragen bij aan kostenbesparingen, verduurzaming en optimalisatie in heel uiteenlopende markten. Markten als de energiesector, groente- en fruitteelt, zware industrieën, vastgoedbeheer, laboratoria en ziekenhuizen hebben voordeel van onze systemen. Benieuwd naar de resultaten? Bekijk onze cases.

Contact

Wil je het digitale telen op eenvoudige wijze uitbreiden? Neem dan contact met ons op voor een passend advies.

Dit is waar wij voor staan

Betrouwbaarheid

  • Wij maken onze beloften waar
  • Loyale samenwerking
  • Transparant over de hele keten

Kwaliteit

  • Uitmuntende producten
  • Kwaliteitscontrole op toeleveranciers
  • Hoogste kennisniveau

Duurzaamheid

  • Besparen door draadloos meten
  • Duurzame productontwikkeling
  • Duurzame bedrijfsvoering