Ontdek onze nieuwe producten op GreenTech Amsterdam

Met nieuwe, slimme oplossingen op het gebied van plantgewicht helpen we jou als teler meer informatie in handen te krijgen om je teelt verder te optimaliseren. We bouwen door aan een robuust draadloos meetsysteem om telers steeds beter te ondersteunen bij de dagelijkse beslissingen, waar onze nieuwe generatie weegschalen en de nieuwe weegtafel aan bijdragen. 

Nieuwe generatie weegschalen 

Waar vorig jaar de draadloos geventileerde klimaatsensor werd geïntroduceerd, waarmee de invloed van zonlicht op temperatuurmetingen wordt verholpen, brengen we dit jaar een compleet nieuwe generatie weegschalen op de markt! 

Met onze nieuwe weegschaal zijn we in staat om tot wel 3 substraatmatten te wegen per weegschaal. Daarbij wordt het drainwater opgevangen en naar een zelfontworpen drainmeter geleid zodat we nauwkeurig de drain kunnen meten. We hebben ook een aparte meter toegevoegd waarmee de gift van een druppelaar wordt gemeten. Praktijkproeven hebben al uitgewezen dat er daadwerkelijk verschil is tussen de aangeven gift per druppelaar op de klimaatcomputer en de daadwerkelijke gift bij de druppelaar. Met behulp van deze verfijnde metingen kun jij in het Wireless Value dataportaal nog beter de wateropname en de werkelijke verdamping van de plant zien. Deze data geeft jou als teler de informatie die je nodig hebt om verder te optimaliseren.  

Weegtafel 

Bij GreenTech Amsterdam laten we ook onze nieuwe weegtafel zien. Deze is ideaal voor teelt op roltafel containers met gaas- of eb/vloed-bodems die gedurende een langere periode in de kas staan. Potplanten en phalaenopsis zijn hier voorbeelden van.  

Op dit moment zijn er oplossingen waarbij een klein deel van de planten of trays gemeten worden met een weegschaal op de tafel zelf. Met onze slimme oplossing kun je de gehele tafel wegen. Zo is het mogelijk om de planten op de teelttafel gedurende de gehele cyclus te wegen. Dit levert jou bruikbare informatie op om verdamping te monitoren, de watergeefstrategie aan te scherpen en de teelt verder te optimaliseren. 

Een kleine opstelling van deze weegtafel staat voor je klaar op de Wireless Value stand op 05.217 tijdens GreenTech Amsterdam. Hier kun je ook de koppeling met het Wireless Value online platform ontdekken. We laten je graag zien hoe jij met data verder kunt groeien! 

GreenTech Amsterdam, 11 t/m 13 juni 2024

Meer doen met data? Beter inzicht krijgen in de groei van je planten en het klimaat in de kas? Opbrengst en kwaliteit verhogen en kosten verlagen? We vertellen je graag hoe je dat kunt doen!

Kom in gesprek met onze specialisten en ontdek hoe jij met draadloos meten jouw groene vingers kunt ondersteunen met de kracht van data.

Zien we jou daar ook? Registreer je voor een gratis ticket via onze speciale aanmeldpagina.