Temperatuurmapping

Temperatuurmapping, ook wel temperatuurstudie genoemd, is onmisbaar bij het bepalen van de betrouwbaarheid van een opslagruimte, koelkast of vriezer voor het bewaren van temperatuurgevoelige producten, bijvoorbeeld medicijnen. Wireless Value heeft alle middelen in huis om een gedegen temperatuurmapping voor jou op te zetten, maar kan je ook voorzien van een doe-het-zelf kit om metingen mee te doen.

Wat is temperatuurmapping?

Om de echte temperatuur op verschillende plekken in een (gekoelde) opslagruimte te bepalen gebruik je temperatuurmapping. Door sensoren verspreid in de ruimte de temperatuur te laten meten kun je de werkelijke temperatuur ontdekken en verschillen zien: bijvoorbeeld tussen de bovenste of onderste plank van een vriezer. Tevens kun je zien welke invloed de buitentemperatuur (die kan wisselen gedurende de seizoenen) heeft op de binnentemperatuur van de opslagruimte.

Waarom heb ik temperatuurmapping nodig?

Temperatuurgevoelige producten moeten veilig en op de juiste temperatuur bewaard worden. Met temperatuurmapping weet je zeker wat de temperatuur is op de plek waar producten opgeslagen staan. Voor bedrijven die een GDP- of GMP-vergunning hebben is temperatuurmapping verplicht! Bij een audit of controle is gevalideerde data van een temperatuurmapping noodzakelijk. Maar ook als het niet verplicht is, valt temperatuurmapping sterk aan te raden voor kwaliteit en controle.

Stapsgewijs naar betrouwbaar inzicht in temperatuur

Om tot een goede temperatuurmapping te komen doorlopen we een aantal stappen.

Criteria en protocol
Er wordt een onderzoek uitgevoerd naar de te monitoren ruimte, koelkast, vriezer of broedstoof. We leggen vast wat de gewenste situatie is en stellen de acceptatiecriteria vast. Aan de hand van de geldende richtlijnen stellen we een testprotocol op voor de temperatuurmapping.

Dataverzameling
Na het vastleggen van de criteria en het testprotocol kunnen we data gaan verzamelen. Nu vindt de feitelijke mapping plaats. Ons geavanceerde draadloze sensorsysteem is eenvoudig in de ruimte op te zetten en kan na afloop van de test ook weer gemakkelijk worden verwijderd.

Rapportage
We verwerken alle data in een uitgebreid rapport van de temperatuurmapping. In dit rapport staat alles toegelicht, van acceptatiecriteria tot testprotocol, de ruwe data en kalibratiecertificaten van de gebruikte sensoren, maar ook alle cold- en hotspots en de punten waar zich de meeste temperatuurschommelingen hebben voorgedaan. Het rapport wordt afgesloten met conclusies en aanbevelingen zodat de geteste ruimte op de beste manier gebruikt kan worden.

Met het rapport heb je het bewijs dat aan regelgeving voldaan wordt. Dankzij temperatuurmapping heb je alle antwoorden bij een audit of controle direct paraat staan.

Betrouwbaar

Exacte en betrouwbare meetdata

Beschikbaar

Meetdata altijd binnen handbereik

Betrokken

Altijd een oplossing op maat

Aan de slag met temperatuurmapping

Wireless Value ontzorgt
Met ons draadloze sensorsysteem en de benodigde kennis om een temperatuurmapping uit te voeren kunnen wij dit proces volledig voor je uit handen nemen.

Een eerste temperatuurstudie vraagt een gedegen voorbereiding en kennis, die opnieuw gebruikt kan worden bij een seizoensgebonden mapping, in de zomer en winter, op een later moment. Zo beheers je ook het effect van hoge en lage buitentemperaturen op de ruimte. Wireless Value kan een eenmalige temperatuurmapping uitvoeren, maar we kunnen dit ook voor alle seizoensmetingen eenvoudig voor je regelen.

Doe-het-zelf
Wanneer er al een testprotocol aanwezig is of de benodigde kennis in huis is, kun je ook zelf aan de slag met temperatuurmapping. Wireless Value kan hier een passend een doe-het-zelf draadloos sensorsysteem voor leveren dat eenvoudig te installeren is en ook gemakkelijk weer verwijderd kan worden uit de ruimte. Neem contact met ons op voor een set draadloze sensoren op maat voor jouw temperatuurmapping!

Wil je zelf aan de slag of hulp bij temperatuurmapping? Gebruik onderstaand contactformulier om ons een bericht te sturen of bel ons direct op telefoonnummer +31 591 633 200.