Play

HIC-meters voor het keuren en certificeren van valondergronden

Onze draadloze HIC-meter is in Nederland ontwikkeld in samenwerking met onze kennispartners. De eerste versie zag het levenslicht in 2008. Een geweldig product in die tijd, maar de technologie staat niet stil. Daarom zijn er voortdurend verbeteringen doorgevoerd om de meter door te ontwikkelen. Denk daarbij aan Bluetooth-technologie en verbeterde software. Wireless Value heeft al haar kennis en ervaring gebundeld om de hoogstaande HIC-meter te maken die tegenwoordig wereldwijd gebruikt wordt. Lees verder hieronder verder over onze HIC-meters of neem contact met ons op.

Platinum HIC-meter

Voor het keuren, testen en certificeren van valondergronden heeft Wireless Value een draadloze versie van de HIC-meter gemaakt. De Platinum versie voldoet volledig aan de EN:1177:2018 norm en wordt geleverd inclusief gekalibreerde sensoren. De kalibratiecertificaten worden meegeleverd met de HIC-meter.

De Platinum HIC-meter wordt geleverd in een handzame koffer. Als extra optie bieden we ook een driepoot aan.

Wireless Value HIC meter
Wireless Value tripod

HIC SWING-meter

Voor het meten van de impact van schommelzitjes (EN:1176-2) kunnen wij de HIC-meter met SWING-optie leveren. Hiermee is de HIC-meter geschikt voor het meten van de valondergronden en het testen van schommels.

HiHeight HIC-meter

Mede dankzij de opmars van trampolineparken en klimwand accomodaties hebben wij een extra optie op de HIC-meter ontwikkeld waarmee valhoogtes tot 6 meter bereikt kunnen worden.

Single Drop HIC-meter

De Single Drop HIC-meter is de ideale HIC-meter voor het testen van bestaande speelvelden. Deze HIC-meter is geschikt om testen uit te voeren volgens ‘meetmethode 2’ zoals beschreven is in de EN1177:2018. Deze HIC-meter is bijzonder aantrekkelijk geprijsd en wordt geleverd in een handige draagtas.

Werking van onze HIC-meters

Onze draadloze HIC-meters combineren gebruiksgemak met betrouwbaarheid en nauwkeurigheid. Na installatie kun je via de app het volgende aflezen:

  • HIC-waarde
  • G-waarde
  • Valhoogte (wordt automatisch berekend)
  • Valtijd
  • Kritieke valhoogte (vanaf 2 metingen in een sessie)

Je kunt direct de locatie van de meting toevoegen, zodat je precies weet waar de meting heeft plaatsgevonden. Vervolgens kun je de metingen makkelijk en overzichtelijk presenteren door rapporten te maken. Wil je het rapport personaliseren zodat het in de huisstijl van je bedrijf is? Voeg eenvoudig het bedrijfslogo toe en maak het rapport zo dat het helemaal aan de eis voldoet.

Contact

Wil je meer weten over onze draadloze HIC-meters? Neem dan contact met ons op. We bespreken graag welke meter het meest geschikt is voor jouw situatie.

Overige marktgroepen

Binnenkort meer informatie