Telers zijn sensormoe

Sensormoeheid. Een term die we niet graag horen, maar toch wel eens ter sprake komt in gesprek met telers wereldwijd. En dat begrijpen we maar al te goed.

In ons alweer 21-jarig bestaan hebben we veel leveranciers van sensoren en systemen zien komen en gaan. Dat een teler tureluurs wordt van de volgende partij die met sensoren op de stoep staat en verteld over die unieke data portal lijkt ons niet meer dan logisch.

Toch gaan wij graag het gesprek met deze telers aan. Waarom? We doen het al heel lang en we doen het op onze manier. Alles is “made in Holland”. De groene vingers van de teler zijn leidend, en in samenspraak met de teler kijken we hoe we zijn doelen kunnen bereiken. Geen fancy marketingverhalen met gouden bergen, maar een goed verhaal met een duidelijke horizon: van ‘platte data’ waardevolle informatie maken. Informatie die de teler helpt om planten te laten groeien, duurzamer te werken of een homogener kasklimaat te krijgen. Vaak zelfs alle 3 tegelijk.

Daarom werken we hard aan innovaties op hardware en software. Want door deze twee te combineren weten we altijd zeker waar de data vandaan komt en wat we moeten doen om deze verder te verbeteren. En die data is uiteraard in ons eigen online portaal te zien, maar kan ook op de klimaatcomputer of via Let’s Grow gekoppeld worden. Je haalt als teler de meeste waarde wanneer je de informatie uit de sensoren ook weet te vinden. Voor ons maakt het niet uit in welk systeem dat is: als jij er maar mee kunt werken.

Nederlandse nuchterheid, dat is Wireless Value. Zo blijven we doorbouwen, continu in gesprek met telers, aan een machtig mooi systeem wat jou en vele andere telers wereldwijd, dagelijks waarde oplevert. Meer weten? We staan voor je klaar!

Doe meer met data

Haal meer uit jouw kas door draadloos te meten

Meer blogs

  • Klimaatmeting in de hoogte en breedte 20 juni, 2024 - Voor de energiebalans is het van groot belang dat het klimaat zo gelijk mogelijk is. Dat geldt voor horizontaal, maar net zozeer bij verticaal telen waar dit een nog grotere uitdaging is!
  • Plantgewicht als basis voor Plant Empowerment 12 juni, 2024 - Slimmer omgaan met middelen als water, voedingsstoffen en energie, door meer inzicht in de plant, en zo een betere opbrengst, betere kwaliteit en hogere efficiëntie te behalen. Dat is Plant Empowerment.
  • Hoe loadcellen jouw teelt verbeteren 18 april, 2024 - Een belangrijke innovatie in de manier waarop we naar plantengroei in kassen kijken, is het gebruik van loadcellen. Maar hoe werkt dat dan? We nemen je mee en laten zien hoe deze technologie jou kan helpen om de groei van jouw gewassen te optimaliseren.
  • Beter licht, beter resultaat met Wireless Value en Signify 13 juli, 2023 - Wist je dat er volop geëxperimenteerd wordt met licht om de kas te optimaliseren? Daarom werken we samen met Signify.
  • Van traditioneel naar datagedreven telen met LetsGrow.com 5 juli, 2023 - Ontdek meer over onze samenwerking met Letsgrow.com waarmee jij het maximale uit de data van jouw kas kunt halen.
  • Continu met de digitale vingers in de grond 17 mei, 2023 - Als je weet wat er zich in de grond afspeelt ontdek je waardevolle informatie waarmee jij als teler de basis legt voor een optimale groei.