Draadloos monitoren in laboratoria

Feilloos meten en monitoren van levensbelang

Voor ziekenhuizen en laboratoria is het cruciaal dat bepaald medisch materiaal constant gemonitord wordt: bijvoorbeeld in koelkasten, vriezers en tijdens transporten. Hoe heeft het draadloze meetsysteem van Wireless Value daarbij geholpen?

Medische normen

De meeste ziekenhuizen zijn uitgerust met laboratoria voor onderzoek, testen en evaluatie. Deze moeten voldoen aan de geldende medische normen. Veel medisch materiaal moet op verschillende plaatsen worden opgeslagen op verschillende temperatuurniveaus. De meeste materialen mogen niet in dezelfde koelkast of vriezer worden opgeslagen. Het is vaak lastig om op al die verschillende plekken betrouwbare metingen te kunnen doen. 

Bewaking van allerlei parameters

Een paar waarden die erg belangrijk zijn voor ziekenhuizen en laboratoria:

 • Temperatuur in vriezers en koelkasten
 • CO2-niveaus (tot 60.000 ppm)
 • Drukverschil tussen labafdelingen
 • Cilinders met vloeibare stikstof
 • Klimaat in laboratoria (temperatuur, vochtigheid en incidenteel formaldehyde)
 • Temperatuurmeting van medisch materiaal tijdens transport

Tijdens medische audits moet het ziekenhuis meetgegevens en logboeken kunnen laten zien. Een deel van de gegevens wordt gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek en moet langer dan 10 jaar bewaard worden.

Uitdaging

Het is duidelijk wat de uitdaging is voor ziekenhuizen en laboratoria. Hoe houd je grip op de meetwaarden zodat je blijft voldoen aan de medische normen? Hoe voorkom je dat je er te laat achter komt dat bepaalde waarden te hoog of te laag zijn geweest?

Wireless Value Pharma & Lab

Wireless Value Pharma & Lab is helemaal afgestemd op de behoeften van ziekenhuizen en laboratoria. Ons draadloze meetsysteem biedt een eenvoudig te installeren oplossing die alle waarden meet die belangrijk zijn voor de sector. Een paar kenmerken:

 • Draadloze sensoren die eenvoudig in koelingen en vriezers geplaatst kunnen worden
 • Slimme notificaties wanneer bepaalde waarden overschreden worden
 • Realtime overzicht in een dashboard
 • Handige rapportfuncties
 • Breed scala aan meetgegevens

Voldoen aan de norm

In de klinisch chemische en microbiologische laboratoria zijn bijvoorbeeld meer dan 120 sensoren van Wireless Value geïnstalleerd om bepaalde waarden te meten. Hiermee weten ziekenhuizen en laboratoria zeker dat ze voldoen aan de norm. Daarnaast zijn er 10 speciale sensoren geïnstalleerd voor het meten van bijvoorbeeld drukverschil, formaldehyde en CO2.

Slimme notificaties

Het mooie is dat ons systeem zo ingesteld kan worden dat er een notificatie gestuurd wordt op het moment dat er iets niet klopt met de meetwaarden. En je kunt deze notificaties zo instellen dat alleen de personen die er iets mee kunnen, er een krijgen.

Meting tijdens transporten

Voor het monitoren van bloedsamples tijdens transport tussen prikpost en laboratorium worden 150 sensoren gebruikt.

Duurzaam meten

Wij geloven in de kracht en waarde van draadloos meten. Het is onze overtuiging dat draadloos meten de wereld veiliger, gezonder en duurzamer maakt. Benieuwd hoe onze producten jou kunnen helpen te besparen en te optimaliseren? Neem contact met ons op.

Betrouwbaar

Exacte en betrouwbare meetdata

Beschikbaar

Meetdata altijd binnen handbereik

Betrokken

Altijd een oplossing op maat