Watergift bepalen door middel van draadloze gewichtmeting

Hoe meet je watergift en verdamping (gewichtsverlies) bij gewassen? Die gegevens zijn belangrijk om te kunnen optimaliseren in de kas. Op verzoek van een aantal telers heeft Wireless Value daarom een draadloze weegschaal ontwikkeld van 2 meter bij 30 centimeter. Hoe heeft deze weegschaal bijgedragen aan optimalisatie en verduurzaming?

Optimale watergift

Het is cruciaal dat gewassen in de kas precies de goede hoeveelheid water krijgen: voor een optimaal teeltresultaat, maar ook om onnodige verspilling tegen te gaan. Hoe stel je vast wat die optimale watergift is? Dat is vaak niet eenvoudig te bepalen. Veel telers gaan daarom af op hun gevoel en ervaring.

Watergift per kraanvak

Met een draadloze weegschaal maak je inzichtelijk wat er gebeurt. De meetgegevens geven telers de mogelijkheid het interval van de watergift per kraanvak optimaliseren. Door in elk kraanvak een draadloze weegschaal te plaatsen, ontstaat er een helder overzicht van het watergiftverloop en de verdamping. Alle gegevens zijn direct en eenvoudig via een computer of andere device af te lezen.

Nauwkeurig & efficiënt

Uit verschillende andere metingen is gebleken dat het meten van gewicht in plaats van bodemvocht zeer nauwkeurig en doeltreffend is. De weegschalen zijn makkelijk te combineren met andere draadloze technologie, wat zorgt voor een gemakkelijke toegang tot controle en optimalisatie van de watergift. Door de flexibiliteit van het systeem kunnen allerlei verschillende sensoren (PAR, instraling, CO2, planttemperatuur, etc.) worden aangesloten. 

Succesvol

Onze watergift weegschalen zijn bijzonder effectief gebleken. Daarom worden onze weegsystemen inmiddels gebruikt door telers van gewassen als:

  • Hortensia
  • Phalaenopsis
  • Tomaat
  • Aubergine
  • Komkommer

Overzichtelijke meetgegevens

Via onze online portaal Wireless Value Online heb je altijd toegang tot je meetgegevens. Hier zie je, afhankelijk van je sensoren, via grafieken en plattegronden belangrijke meetdata zoals:

  • Klimaatgelijkheid en ziektedruk
  • Bodemvocht, bodem EC en bodemtemperatuur
  • Plantgewicht, watergift en verdamping

Optimaliseren en verduurzamen

Onze draadloze weegschalen hebben telers geholpen te optimaliseren en te verduurzamen. Als onderdeel van ons Wireless Value Agri-systeem helpen ze telers de energiekosten optimaal te benutten en productopbrengst te vergroten. Dat is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu. Het systeem is makkelijk te combineren met bestaande systemen.

Wireless Value Agri

Wireless Value Agri is ons beproefde en geprezen systeem waarmee telers het klimaat in hun kassen kunnen monitoren. Het komt erop neer dat je met dit systeem het perfecte kasklimaat kunt creëren: perfect qua opbrengst, maar ook qua veiligheid en energiekosten. In een online dashboard krijg je niet alleen inzicht in wat er op dat moment gebeurt; je kunt ook inzichtelijk maken wat er de afgelopen dag, week of maand gebeurd is.

Betrouwbaar

Exacte en betrouwbare meetdata

Beschikbaar

Meetdata altijd binnen handbereik

Betrokken

Altijd een oplossing op maat