Waterzuiveringsinstallaties

Betrouwbaar meten op roterende objecten

Bij waterzuiveringsinstallaties is er behoefte aan het meten van verschillende fysische parameters van afvalwater. De vraag is alleen: hoe ga je dat aanpakken? In veel gevallen moeten de sensoren namelijk worden geplaatst op roterende onderdelen. Wireless Value heeft het antwoord.

Zuiveringseenheden

Elke afvalwaterzuiveringsinstallatie heeft verschillende zuiveringseenheden. Dit zijn bezinktanks gebouwd voor de continue verwijdering van vaste stoffen die door bezinking worden afgezet. Ze gebruiken vaak een klaringsmiddel om vaste deeltjes of zwevende vaste stoffen uit het afvalwater te verwijderen. De meeste deeltjes komen als slib op de bodem van de tanks terwijl een deel van deze stoffen op het oppervlak van het afvalwater blijft drijven.

Gewenste metingen

De waterzuiveringsinstallatie had behoefte aan het meten van verschillende parameters van afvalwater zoals:

  • Temperatuur
  • Zuurstof
  • Zoutgehalte

Zoals gezegd: de uitdaging is: hoe plaats je sensoren op de ronddraaiende armen in een bezinkingstank? 

Draadloos meten

Ons draadloze systeem in combinatie met de robuuste behuizing bleek een onderhoudsvrije en duurzame oplossing voor de zuiveringsinstallatie in kwestie. Omdat de klant de meetgegevens wilde integreren in zijn controle- en monitoringsapplicatie, hebben we gebruik gemaakt van het Base Station met Modbus output.

Oplossing voor roterende objecten

Met behulp van het Wireless Value systeem is een snelle, betrouwbare en kosteneffectieve oplossing ontwikkeld voor het meten van gegevens in roterende objecten van de waterzuiveringsinstallatie. De robuuste behuizing is bestand tegen weersinvloeden en dampen. Met het basisstation met Modbus uitgangssignaal hebben we het Wireless Value systeem aangesloten aan de besturingssoftwaresysteem van de installatie.

Duurzaam meten

Wij geloven in de kracht en waarde van draadloos meten. Het is onze overtuiging dat draadloos meten de wereld veiliger, gezonder en duurzamer maakt. Benieuwd hoe onze producten jou kunnen helpen te besparen en te optimaliseren? Neem contact met ons op.

Betrouwbaar

Exacte en betrouwbare meetdata

Beschikbaar

Meetdata altijd binnen handbereik

Betrokken

Altijd een oplossing op maat