Waterzuiveringsinstallaties

Er is behoefte aan het meten van verschillende fysische parameters van afvalwater. In veel gevallen moeten sensoren worden geplaatst op roterende apparatuur.

Elke afvalwaterzuiveringsinstallatie heeft verschillende zuiveringseenheden. Dit zijn bezinktanks gebouwd voor de continue verwijdering van vaste stoffen die door bezinking worden afgezet. Een klaringsmiddel wordt meestal gebruikt om vaste deeltjes of zwevende vaste stoffen uit het afvalwater te verwijderen. De meeste deeltjes komen als slib op de bodem van de tanks terwijl een deel van deze stoffen op het oppervlak van het afvalwater blijft drijven.

De waterzuiveringsinstallatie had behoefte aan het meten van verschillende parameters van afvalwater zoals:

  • Temperatuur
  • Zuurstof
  • Zoutgehalte

Het probleem is wanneer je sensoren wilt plaatsen op de ronddraaiende armen in een bezinkingstank.
Ons draadloze systeem in combinatie met de robuuste behuizing creëerde een onderhoudsvrije en duurzame oplossing. Omdat de klant de meetgegevens wilde integreren in zijn controle en monitorings applicatie, is gebruik gemaakt van het Base Station met Modbus output.

Met behulp van het Wireless Value systeem is een snelle, betrouwbare en kosteneffectieve oplossing ontwikkeld voor het meten van gegevens in roterende objecten van de waterzuiveringsinstallatie. De robuuste behuizing is bestand tegen weersinvloeden en dampen. Met het basisstation met Modbus uitgangssignaal hebben we het Wireless Value systeem aangesloten aan de besturingssoftwaresysteem van de installatie.